changing environments


BURSELE NAC x BRD 
ED. II / 2023-2024

FELICITĂRI
CÂȘTIGĂTORILOR
︎︎︎

︎
︎︎︎
︎
︎changing environments


FELICITĂRI CÂȘTIGĂTORILOR!
BURSELE NAC x BRD ED. II / 2023-2024


# despre    ︎ evenimente    ︎︎︎ expoziții

organizatori

︎GALATECA
︎NEO ART ROMÂNIA

susținut de

︎BRD Groupe Société Générale

partener strategic

︎FUNDAȚIA 9
despre NEO︎︎︎ART 


Prima rețea națională de artă și știință, festival și evenimente conexe, un concept inovator, ce a debutat cu un proiect pilot în 2022, cuprinzând: apelul de proiecte, continuat cu un program de mentorat și burse pentru 5 câștigători ai apelului.

Pilotul a fost prezentat în cadrul unor serii de conferințe naționale, a avut o serie de evenimente expoziționale, și a implementat un nou spațiu permanent în circuit său, Camera Neagră a Galerie GALATECA fiind dedicată în totalitate acestui festival. 

Exista pâna acum partenriate cultural-strategice cu 10 orașe din România iar platforma digitală este în continuă creștere.


De ce artă și știință,
și de ce național?


Inovația și creativitatea au nevoie de un spațiu cultural cat mai complex si diversificat. Granițele între domenii sunt din ce în ce mai fine sau inexistente. Noi conexiuni între domenii și oameni, național și internațional. Un bun exemplu de antreprenoriat cultural în 2022 este mereu binevenit, o rețea bazată pe cooperare și creație interdisciplinară, în care fiecare partener, fiecare creator, să facă parte dintr-un tot unitar.


IN+ Platforma propune susținerea tinerei generații dintr-o multitudine de domenii și schimbul de bune practici. De aceea au fost selecționați cinci tineri din domenii precum design, arhitectură, artă, performance sau multimedia, la interferența cu domenii precum medicina, ecologia, noile tehnologii în TIC sau alte domenii inovatoare, pentru burse, și încă 10 proiecte ce vor fi incluse online în rețea și în Anuala 2023.

În proiectul pilot, timp de 3 luni – octombrie-decembrie 2022, au avut loc peste 20 de expoziții, proprii și în parteneriat, 7 conferințe în orașele : Arad, Brașov, București, Cluj, Craiova, Oradea, Timișoara, cu alte parteneriatele încheiate în Constanța, Iași, Râmnicu Vâlcea și Sibiu. NEO︎︎︎ART CONNECT își propune dezvoltatarea unui rețele de parteneriate, nu doar instituționale, ci și interumane, de accea a fost creat un board și o secțiune denumită oamenii neo︎︎︎art connect, în cadrul căreia vom adauga permanent artiști, oameni de cultură, oameni de știință, reprezentanți ai partenerilor sau personalități relenvante pentru domeniile adresate.

NEO︎︎︎ART CONNECT a fost inițiat de Andreea Sandu și coordonat de aceasta împreună cu Anca Boeriu, în colaborare cu Boardul operațional format din:  Suzana Dan, Emil Ivănescu, Roxana Lăpădat, Andrei Tudose și Mihai Zgondiu.Ce înseamnă prima ediție NEO︎︎︎ART CONNECT:


3 luni
10 orașe
25+ de expoziții


serie de evenimente importante în București la Galeria Galateca, Rezidența 9 și alte 11 spații partenere cu lucrările tinerilor bursieri, lucrări ale artiștilor români și străini recunoscuți, performance și instalații.

Anuala de artă, știință și multimedia, festival internațional - prima ediție în primăvara anului 2023 (mai-iulie) în minim 10 orașe partenere

Prima Galerie permanentă – Camera Neagră la galeria Galateca, un concept expozițional (pentru 1 an – pilot) ce pune bazele NEO ARTS & SCIENCE CENTER: Platformă națională, care include rețeaua de parteneri, de artiști, conferințe și festival internațional, precum și o serie de expoziții proprii sau proiecte asociate.

Primul modul interactiv - Neo Art Center - București – capsula în timp, produs cultural propriu.

Ne propunem o retea în care sa împărțim resurse, know-how, experiență și să construim noi parteneriate.
NEO︎︎︎ART CONNECT este un eveniment care nu se putea întâmpla fără susținerea și implicarea partenerilor noștri.
susținut de
partener strategic

parteneri culturali
parteneri


parteneri media
contact

Andreea Sandu
FOUNDER NAC
andreea@galateca.ro
0766652000pentru detalii: info@neoartconnect.ro

©neoart connect 2022