changing environments


BURSELE NAC x BRD 
ED. II / 2023-2024

FELICITĂRI
CÂȘTIGĂTORILOR
︎︎︎

︎
︎︎︎
︎
︎changing environments


FELICITĂRI CÂȘTIGĂTORILOR!
BURSELE NAC x BRD ED. II / 2023-2024


# despre    ︎ evenimente    ︎︎︎ expoziții

organizatori

︎GALATECA
︎NEO ART ROMÂNIA

susținut de

︎BRD Groupe Société Générale

partener strategic

︎FUNDAȚIA 9
FELICITĂRI
NOILOR BURSIERI NACxBRD


Pe 15 februarie au fost desemnați câștigătorii apelului de proiecte pentru bursele NACxBRD, NEO︎︎︎ART CONNECT ediția II, 2024, susținute de BRD Groupe Société Général. Astfel cei 5 câștigători ai burselor NACxBRD, în valoare de 1000 de euro fiecare sunt:

Sebastian Comănescu

Thigmonastic Specimen 001
Lucrarea cauta sa anuleze distantarea fata de fenomenul schimbarii prin introducerea unui pseudo-parazit artificial pe acest artefact natural. Mediul este deci schimbat activ, printr-un gest decisiv. Lucrarea aduce asadar in prim plan, prin miscare si sunet, relatia aparent invizibila pe care o avem cu celelalte subsisteme din jurul nostru.

Dragoș Dogioiu

HUSK
Inspirat de revitalizarea faunei și a florei după dezastre provocate de om, Husk prezintă un fragment dintr-un ecosistem al unui viitor îndepărtat

Sânziana Gheorghe

Silicon Souls: Mars Odysse
Dialogul dintre structurile micro și macro ale unei lucrări se realizează prin intermediul relației vizuale dintre odine și dezordine. Indiferent de mediul de lucru întrebuințat, formele abstracte de mici dimensiuni sunt puse în contrast cu forme mai mari, adesea geometrice, astfel simbolizând relația dintre micro și macrocosmos. Prin urmare, structura principală este segmentată în micro-structuri, care devin entități independente surprinse între abstractizare și personificare.

Marina Oprea

Ourcelium
În loc de teama de tehnologie, lucrarea "Ourcelium" propune o simbioză cu aceasta, în același mod în care miceliul conectează vasta rețea a pădurii, unde tehnologia devine hibridă, devine umană, iar omul devine animal/plantă.

Elena Waldorf

The Morbid Myth of Digital Dementia
Proiectul propune o explorare artistică a fenomenului de “demență digitală” , o stare de detașare a individului cauzată de utilizarea excesivă a tehnologiei. Acest concept se referă la modul în care oamenii pot deveni absorbiți de conținutul digital, pierzând legătura cu realitatea și cu abilitățile cognitive.
Misiunea din acest an a juriului NAC format din Christl Baur, Președinte, Directoare a Festivalului Ars Electronica , Horea Avram, istoric de artă și curator, Mihai Zgondoiu, artist și curator, Anca Boeriu, artist și profesor în cadrul UNART București, Andreea Sandu, manager cultural, inițiator NAC, a fost extrem de dificilă, cele peste 130 de aplicații inspirate de tema acestei ediții, Changing Enviroments, fiind tot atâtea idei relevante.

Astfel un număr de alte 10 proiecte suplimentare au fost alese de juriu pentru a fi promovate în cadrul anualei NEO︎︎︎ART CONNECT. Lista celor 10 va fi dezvăluită în cadrul unui eveniment special pe 28 februarie la Galateca.Programul de mentorat și realizarea proiectelor începe în perioada februarie - martie 2024, ele urmând a fi expuse începând cu 10 mai la Galeria GALATECA în București, ca preview pentru Anuala NAC 2024, ediția a doua.

Felicitări încă o data celor 5 bursieri și mulțumim juriului și susținătorilor de până acum.DESPRE TEMA EDIȚIEI II

Tema aleasă pentru Anuala de Artă și Știință NAC2024, ediția a doua, este "Changing Environments". Am ales această temă pentru a facilita un spațiu de dezbatere din perspectiva artistică a creatorilor care integrează, utilizează sau colaborează cu diverse alte domenii, științe și noile tehnologii.

Changing Environments explorează impactul pe care îl resimțim la nivel individual și în cadrul aspectelor social-economico-culturale, ca urmare a schimbărilor majore din societatea contemporană; datorate pe de o parte dezvoltării tehnologiei, a noilor inteligențe artificiale prezente în majoritatea aspectelor ale vieții, dar și schimbărilor climatice și cele de mediu, alături de cele create de conflictele armate în zone din apropierea țării noastre.JURIZARAZEA PROIECTELOR A FOST FACUTĂ DE

︎ Christl Baur
Directoare a Festivalului Ars Electronica - Președinte juriu
︎ Horea Avram
Istoric de artă și curator
︎ Mihai Zgondoiu
Artist și curator
︎ Anca Boeriu
Artist și profesor în cadrul UNART București
︎ Andreea Sandu
Manager cultural, inițiator NAC
︎︎︎ despre NAC 

neo︎︎︎art CONNECT este prima rețea națională de artă și tehnologie, un concept inovator cu trei dimesiuni:

Anuala de artă, știință și multimedia, festival internațional

Prima ediție se va inaugura în primăvara anului 2023. În 2022 s-a desfărușat apelul de proiecte ai căror câștigori sunt anunțați mai sus.

CAMERA NEAGRĂ

Un concept expozițional al galeriei Galateca ce pune bazele NEO ARTS & SCIENCE CENTER începând din septembrie 2022.  

Platforma națională

Include rețeaua de parteneri, expoziții, conferințe și festival internațional de artă, știință și multimedia.︎︎︎ NAC 2024 - NOUTĂȚILE EDIȚIEI II


NAC 2024 o are in Board-ul Operațional pe Cristiana Tăutu, Director executiv Fundația9, alături de reprezentanți ai altor parteneri importanți, universități și instituții culturale de prestigiu.

Evenimentul de lansare a apelului de proiecte a fost moderat de către Anca Boeriu și Andreea Sandu, coordonatoare și curatoare NAC, și s-a bucurat de prezența următorilor vorbitori: Laura Albani, Elena Aronoaie-Adorian, Horea Avram, Emanuela Ghyka, Roxana Lăpădat, Petru Lucaci, Ana Negoiță, Lelia Rus, Cristiana Tăutu, Joachim Umlauf, Mihai Zgondoiu.

“La BRD, suntem profund motivați să sprijinim tinerii artiști în călătoria lor creativă propusă de platforma Neo Art Connect. Această inițiativă reprezintă o oază a creativității și a schimbului de idei, iar pentru noi este mai mult decât un parteneriat – este o ocazie de a susține aspirațiile și viziunile tinerilor artiști. Ne impresionează pasiunea și curiozitatea lor, care îi ghidează în explorarea lumii în schimbare. Această a doua ediție a proiectului, sub tema 'Changing Environments', reprezintă o platformă vitală unde arta și știința se împletesc pentru a oferi răspunsuri provocărilor actuale.

Prin această colaborare, nu doar investim în artă și știință, ci și în viitorul creativ al acestor tineri talente. Ei sunt cei care pot schimba perspectiva noastră asupra lumii. Suntem nerăbdători să vedem cum imaginația și cunoștințele lor vor contura un viitor mai inspirat și durabil pentru noi toți.

Vă încurajăm să explorați această platformă minunată și să vă alăturați acestei inițiative remarcabile. Împreună, putem da viață ideilor inovatoare și soluțiilor creative.”, a afirmat Flavia Popa, Secretar General BRD Groupe Société Générale.”“Changing Environments este tema aleasă pentru NAC2024, ediția a doua, și creează un spațiu de dezbatere din perspectiva artistică a creatorilor ce integrează, utilizează sau colaborează cu diverse alte domenii, științe și noile tehnologii, despre impactul pe care îl simțim la nivel individual și social-economic-cultural din cauza schimbărilor majore ale societății contemporane, datorate pe de o parte dezvoltării tehnologiei, a noilor inteligențe artificiale prezente în majoritatea aspectelor ale vieții, dar și schimbărilor climatice și cele de mediu, alături de cele create de conflictele armate în zone din apropierea țării noastre”afirmă Andreea Sandu și Anca Boeriu.

︎︎︎ REVIEW NAC
Ediția I PILOT

#vernisaj #proiecție
#conferințe #artist_talks
#experiment #performance
#objectinfocus #popupexpo


Parteneri & sponsori


susținut de
partener strategic

parteneri culturali
parteneri


parteneri media

contact

Destul de multe persoane lucrează deja la proiectul neo︎︎︎art CONNECT iar echipa este în continuă creștere. Daca vrei sa te alături echipei de voluntariat cultural, trimite un mail la info@neoartconnect.ro și povestește-ne despre tine și cu ce crezi că poți contribui la acest festival de artă și știință.pentru aplicanți: burse@neoartconnect.ro
pentru alte detalii: info@neoartconnect.ro


©neoart connect 2023